Logo van Oerterp ook vertegenwoordigd bij RTC onder 17

Na de selectie van Eefje Elverdink voor De Wouden onder 15 is Tim Boersma (Oerterp B1) geselecteerd voor het RTC Noord onder 17. Een mooie prestatie van onze club en van de spelers zelf! Oerterp deed met vier spelers mee aan deze selectie.

RTC Noord onder 17 is een team wat bestaat uit spelers uit de Noordelijke drie provincies. RTC De Wouden, De Venen en De Hunze komen in dit team samen. In maart liefst drie selectieronden moest er een selectie gemaakt worden uit zo’n 100 spelers. Hier zijn 10 dames en 11 heren van overgebleven. Een van de heren speelt tot de zomer nog met Oranje onder 17.

Eens per twee weken zal er getraind worden met dit team. Op Hemelvaartsdag is er een toernooi in Nijverdal. Hier zal gestreden worden tegen de andere RTC’s uit het land. Ook De Wouden onder 15 speelt die dag, zij spelen in Alphen aan den Rijn. Na de zomerstop spelen beide teams nog een pré-Challenge en de Challenge. Dit laatste toernooi is de traditionele afsluiting van het RTC jaar in Rotterdam.

Tim, gefeliciteerd en veel plezier en succes!

Op de foto is Tim in actie op de Challenge van 2023, met De Wouden onder 15. Ze spelen hier tegen het nationale team van Tsjechië onder 17. De foto is gemaakt door korfbalfoto.nl.