Nominaties Gouden Turf 2017: Korfbalvereniging Oerterp

  • Facebook icoon
  • Twitter icoon
NOV 26


Nominaties Gouden Turf 2017: Korfbalvereniging Oerterp

 

Potlood RENSKE WOUDSTRA
Camera SIETSE DE BOER

Het dorpsleven draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers die een deel van hun vrije tijd besteden aan het organiseren van verenigingen of activiteiten. Om het belang van vrijwilligers te onderstrepen, organiseert de politieke partij OpsterLanders jaarlijks de verkiezing van De Gouden Turf, de publieksprijs voor de Opsterlandse vrijwilligersorganisatie. Deze week de laatste drie portretten van de twaalf genomineerden. In december gaat de digitale stembus open.

 

Korfbalvereniging Oerterp, Ureterp

 

Als je wilt dat er iets gebeurt, dóe er dan wat voor. Zie hier, het mantra van Roelof van Zanden, voorzitter van korfbalvereniging Oerterp. Hij staat hierin bij de ongeveer 150 leden tellende vereniging niet alleen. KV Oerterp boogt op een harde kern van ruim zestig vrijwilligers – leden en hun ouders – die in commissies zitten, activiteiten organiseren voor de jongste korfballers, maar ook helpen bij de organisatie van het jaarlijkse muziekfestival Oerrock. Als vader van een korfbalzoon raakte Van Zanden zelf jaren geleden betrokken bij het korfballen. “Als ouder moet je een steentje bijdragen. En als je ziet dat je kind daar gelukkig van wordt, is dat ook niet zo moeilijk.’’ Dat KV Oerterp ‘een grote familie’ is, motiveert extra. “Plezier is de basis, daarna komt het winnen.”

Door de sport breed uit te dragen wil KV Oerterp een maatschappelijke rol vervullen. Zo zijn er combifit-trainingen voor senioren die in beweging willen blijven, maar geen competitieverplichtingen willen. En er loopt een project waarin de club 455 basisschoolkinderen uit het dorp laat kennismaken met het korfbal. Bij het mobiliseren van mensen met een verstandelijke beperking vervult de club uit Ureterp in Noord-Nederland al tien jaar een voortrekkersrol. De zogeheten G-afdeling van KV Oerterp is de grootste in het noorden, schetst vrijwilliger Jildou van der Schaaf-Slagmann. “Deze teams doen mee aan de Special Olympics en zijn niet meer weg te denken bij onze vereniging.” Van der Schaaf, die na uitstapjes bij topclubs SCO en LDODK terugkeerde bij ‘haar’ Oerterp, noemt zichzelf een vliegende keeper. “Wanneer er ergens een vacature ontstaat, probeer ik in te springen, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft.” Met secretaris Geertje Kunnen heeft KV Oerterp zelfs de ‘Clubheld 2017’ van de gemeente Opsterland in huis.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat is De Gouden Turf

De Gouden Turf is de publieksprijs voor Opsterlandse vrijwilligersorganisatie van het jaar.
De nominatie gebeurt door de inwoners van Opsterland.
De publiciteit is in handen van weekblad Sa!.
De organisatie is in handen van raadsfractie OpsterLanders.
De winnaar ontvangt de felbegeerde wisseltrofee: De Turfsteker.

Planning 2017/2018
– september: nominatie vrijwilligersorganisaties door de Opsterlandse bevolking
– september/oktober: interviews door de OpsterLanders
– november: publicatie interviews in weekblad Sa!
– december/januari: verkiezingen via www.opsterlanders.nl
– 20 januari 2018: bekendmaking uitslag in De Skâns Gorredijk.

 gouden turf wisseltrofee

klik hier voor meer informatie..

 

'Sportieve groei op eigen kracht'

Lid worden
KV Oerterp logo

Adressen

Zaal: Multifunctioneel Centrum de Wier
De Telle 21, 9247 BH Ureterp
Telefoon 0512 30 14 40

Veld: Sportpark De Griene Greide
Griene Leane 6, 9247 GT Ureterp
Telefoon 0512 30 32 87

© 2018 KV Oerterp. Alle rechten voorbehouden.

Kreaasje logo