Olympisch succes voor g-korfballers KV Oerterp!

JUN 21

Olympisch succes voor g-korfballers KV Oerterp!

Zaterdag 17 juni was er weer iets moois te beleven op het Zernike complex in Groningen. Zevenhonderd sporters met een beperking streden om de Olympische eer tijdens de Regionale Spelen  van de Special Olympics.

Korfbal is één van de meer dan tien sporten die er te zien waren.

De g-korfballers van KV Oerterp zijn er weer vol voor gegaan!
Bij eerdere Spelen wist men meerdere keren (of moeten we concluderen: àlle keren!?) een gouden plak te behalen.
Zodat één van onze spelers van tevoren zei: 'Zilver is geen optie'.
Oeps, de lat werd hoog gelegd, héél hoog, maar daardoor zijn we natuurlijk ook altijd zo ver gekomen.
Het is niet vanzelfsprékend om elke keer goud te halen, dat werd duidelijk.
Afhankelijk van de resultaten op de ochtend werden er vervolgwedstrijden gespeeld. De nummers één tegen één, etc. etc.
Onze teams waren een mooi mengsel van ervaren en minder ervaren.

Team 1 en 2 hebben geweldig gestreden maar moesten toch in ROG hun meerdere erkennen, dus zilver en brons voor hen.
Team 3 kon niet tegen Emmeloord op en won ook zilver. Brons was er voor Flamingo's. KV Leeuwarden 2 en 1 waren goed voor goud en zilver!

Onze drie teams speelden elk zes tot zeven wedstrijden en werden begeleid door gedreven coaches:  mem Lolkje, mem Elma en trainster/coach/mem Anna.
Aan het eind nam haar dochter Alyce het woord om Anna namens de hele g-ploeg en ouders en begeleiders te bedanken voor haar inzet van vele jaren.
Net als trainer/coach Pieter stopt ze met ingang van het nieuwe seizoen.
Dit is mogelijk omdat er nieuwe trainers zijn gevonden in de persoon van Jisse, Jildou en Grietje. Voor het coachen zal er nu een beroep gedaan worden op de ouders.
Het werd vandaag al duidelijk dat daar veel potentie zit!